Полицията и данъчната агенция на Испания са конфискували 35 тона хашиш

...
Полицията и данъчната агенция на Испания са конфискували 35 тона хашиш
Коментари Харесай

Българи са арестувани с 35 тона хашиш в Испания

Полицията и данъчната организация на Испания са конфискували 35 тона хашиш след огромна интернационална интервенция край Балеарските острови, Гибралтарския пролив, Канарските острови и Мавритания. Заловени са четири яхти, наети от тайфа от Източна Европа в " най-голямата интервенция в историята " против трафика на опиати по море, заяви испанската осведомителна организация EFE. 

Арестувани са единадесет души - девет български жители и двама руснаци, съобщави държавният пратеник на Канарските острови Анселмо Пестана.

Количеството иззет опиат се пресмята на 60 милиона евро цената.

В акцията, в която са взели участие и българските служби, са задействани четири патрула, хеликоптер и аероплан за митническо наблюдаване за следствието, провеждано в продължение на месеци от членове на Данъчната организация и Националната полиция. Преди това, през март и юли тази година, на други две платноходки от същата организация бяха засечени с още 4600 кг хашиш.

Атакуван е логистичният потенциал на ръководителите на незаконните организации от български генезис, отдадени на превозването на наркотични субстанции в развлекателни лодки, предотвратявайки появяването или появяването на нови направления, възползвайки се от пандемията, изясняват от Националната полиция.

Агентите считат, че мафиите за трафик на хашиш отварят нови направления към Канарските острови и Африка и по португалското крайбрежие на север към Галисия, в отговор на натиска от испанските сили за сигурност.

Конспиративността на нарушителите, които постоянно трансформират името и знамето на яхтите, изиска дейности в пет европейски страни за реализиране на цялостното идентифициране на задачите. В случая с изключение на испанските сили на реда, помощ оказаха служби от Англия, Нидерландия, Гърция, Италия и България, както и Европол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР